Somniferele pot fi o soluție de moment pentru persoanele cu probleme grave de somn și anxietate. Totuși, acestea implică anumite riscuri. Somniferele pot avea o multitudine de efecte secundare și administrarea lor poate duce la dependență, fapt valabil atât pentru somniferele mai ușoare, cât și pentru cele mai puternice.
Dependența psihică și fizică poate apărea odată cu utilizarea somniferelor timp de numai două săptămâni. În cazul unei utilizări de durată, veți deveni dependent de ele. Dacă veți opri brusc administrarea, pot apărea simptome de sevraj.
În articolul următor, veți citi mai mult despre acestea și veți descoperi o alternativă sigură.
Efectele secundare posibile ale somniferelor și posibila dependență de ele
Dacă vă confruntați cu probleme de somn pe o anumită perioadă de timp, este posibil ca medicul să vă prescrie medicamente pentru somn pentru a remedia deprivarea acută de somn. Somniferele cel mai frecvent prescrise sunt zolpidem sau benzodiazepine.
Dacă vi se prescriu somnifere, este foarte important să urmați instrucțiunile medicului. Respectați doza corectă și durata limitată a tratamentului.
Nu este o idee bună să luați ocazional o jumătate de comprimat.
Este esențial ca administrarea somniferelor să aibă o durată cât mai scurtă posibil. Obișnuirea cu ele poate apărea după două săptămâni de utilizare, diminuând efectul unei anumite doze.
Aceasta înseamnă că este posibil să nu puteți dormi chiar dacă ați administrat somnifere.
Administrarea somniferelor are nenumărate efecte adverse și poate duce la dependență.
Ca urmare, veți avea nevoie de doze din ce în ce mai mari pentru a obține același efect ca la început. Aceasta va duce, în cele din urmă, la dependență fizică. Din cauza dozelor mai mare pe care le veți lua, efectele secundare se pot agrava.
Pe lângă dependența fizică, puteți deveni dependent psihic de somnifere. Apare convingerea că nu veți mai putea dormi fără somnifere.
Dată fiind aceasta dependență, nu este o idee bună să opriți brusc administrarea, ci să faceți treptat acest lucru. Un medic va putea să stabilească un program gradual în funcție de doza de somnifere pe care o luați.
Dacă opriți administrarea imediat, este posibil să prezentați simptome de sevraj care pot dura între două și trei săptămâni, cum sunt:
- atacuri de anxietate, iritabilitate și nervozitate,
- dificultăți de concentrare,
- oboseală și insomnie,
- durere de cap,
- amețeli,
- transpirație,
- palpitații,
- spasme musculare și frisoane, ca și o senzație de tensiune la nivelul mușchilor,
- apetit alimentar scăzut, greață, diaree,
- tensiune arterială mică.
Pe lângă efectul adictiv posibil, efectele secundare posibile ale somniferelor nu trebuie subestimate. Somniferele vă dau o senzație de amorțeală, iar a doua zi dimineață vă treziți încă somnoros. În special la persoanele vârstnice, această somnolență poate duce la căderi, deseori cu consecințe grave.
Multe persoane au raportat pierderea concentrației sau chiar pierderea memoriei. Calitatea somnului poate fi inadecvată atunci când administrați somnifere. De fapt, ajungeți în stadiul de somn profund rar sau deloc.
Alternative fără efect adictiv
Persoanele care suferă de probleme permanente de somn caută îndelung cel mai inofensiv remediu pentru acestea. Importanța unei bune igiene a somnului este deseori pierdută din vedere. O contribuție însemnată la un somn bun au odihna și o anumită rutină înainte de a merge la culcare.
Totuși, dacă aveți de mult probleme de somn, acestea, din păcate, nu ajută mereu. Totuși, există alternative la problemele de somn, cum sunt remedii naturale sau homeopate, care sunt, de asemenea, disponibile online sau în farmacii.
Descoperiți Lunestil
Descoperiți combinația de ingrediente puternice și eficace într-o capsulă duo unică, cu eliberare întârziată. Capsula exterioară conține ulei esențial de lavandă, care este primul eliberat după ingerare, permițându-vă să adormiți calm și relaxat.
Numai după ce adormiți, este eliberată capsula internă cu extract de passiflora, vitamina B6 și melatonină. Astfel, nu numai că adormiți, dar vă și bucurați de somnul visat pe întreaga durată a nopții.